Dit jaar zijn we weer in Armenie geweest. Wat ons opvalt dat er voor de oudjes nog niks veranderd is. Alleen de containers en hokjes waar ze in wonen zien er steeds slechter uit. Het wordt hoog tijd dat de regering daar aktie onderneemt en hun een ander onderkomen geeft. Maar helaas zien wij dat niet gebeuren. De enigen die om hun denken  dat zijn  wij zeggen ze. Dat is toch wel erg triest.
We zien alleen wat vooruitgang in de straten van Gyumri. Daar wordt zo nu en dan wat opgeknapt. Maar daar hebben deze mensen geen voordeel van.

Deze twee dames wonen nog steeds in de vervallen half ingestorte flat.Deze mevrouw is nu ook in ons project. Ze krijgt  hout voor de kachel en een voedseklpakket in de winter zoals elke oudere die bij ons in het project zitten.
Ze woont alleen in deze container en het dak is lek. Deze zal worden gemaakt met geld van de stichting.

Ook deze mevr. is nieuw in project.
Zij woont in een container op een fabrieksterrein. Op haar bed ligt een mooie sprei gehaakt door iemand uit onze gemeente. Deze spreien komen we nu bij alle oudjes tegen. Ze zijn er helemaal blij mee!
Haar bed is kapot dus zorgt de stichting voor een ander bed.

Ook zijn we weer bij het echtpaar geweest. Beide zijn blind.
Ook deze container moet gerepareert. Wij willen ook nog proberen om deze mevr. een bril te geven omdat zij nog wel iets kan zien. Ze had eerder een bril maar die is kapot.


Ze verzamelen weer van alles voor de kachel.


Om toch nog met wat possitief nieuws te komen: Deze vrouw is blind en woonde eerst in een vervallen schimmelige container. Toen kreeg ze een flat toegewezen maar op allerhoogste kamer van wel vijf hoog zonder lift! Daar is ze gaan wonen omdat het niet anders kon. Wij hebben toen een kachel voor haar gekocht en heen laten brengen want die had ze niet.
Maar nu heeft ze beneden een woning gekregen en daar is ze erg blij mee. Het kacheltje heeft ze mooi meegenomen. Als ze ons hoort roept ze gelijk van Simon want ze hoort het aan zijn stem dat het Simon is!


Deze mevr. had alleen een kookplaatje om de kamer warm te houden. Dat lukt natuurlijk nooit. Dus voor haar hebben we gelijk een kachteltje gekocht.


Nu kan ze heerlijk breien bij de kachel als het koud is.